Choose your language:

E²E-Condenser

Stoomschillen van aardappelen en groenten is de meest toegepaste methode voor het verwijderen van de schil. Stoomschillen wordt echter gekenmerkt door de pulsgewijze emissie van grote hoeveelheden stoom uit een schilvat, direct naar de atmosfeer. De energie in de afgeblazen stoom gaat daarbij verloren. Daarnaast veroorzaakt het afblazen van stoom lawaai-emissie en geuroverlast. Elders ontwikkelde system voor emissiereductie zijn zonder uitzondering nauwelijks effectief gebleken en kunnen gepaard gaan met drukverliezen, waardoor bovendien de efficiëntie van de stoomschiller afneemt.

E²E-Condenser
Solutherm heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring opgebouwd met systemen voor het condenseren van afblaasstoom uit stoomschillers. Deze ervaring heeft geresulteerd in een nieuw, doorontwikkeld product: De “Emission-to-Energy”, E²E-Condenser. De E²E-Condenser maakt gebruik van een gepatenteerde RVS platencassette als condensatiemateriaal. De E²E-Condenser is vrij toegankelijk voor inspectie en reiniging, is compact en is de enige bewezen oplossing voor het volledig condenseren van alle afblaasstoom tot hoogwaardige restwarmte.

Meer informatie
De E²E-Condenser is ontwikkeld en gerealisereerd in samenwerking met Tummers Processing Solutions te Hoogerheide. Tummers ontwerpt, fabriceert en levert uiteenlopende installaties voor de aardappelverwerkende industrie.

Tummers en Solutherm hebben bij de ontwikkeling van de E²E-Condenser elk vanuit eigen expertise en invalshoek bijgedragen aan het eindresultaat. Deze aanpak heeft reeds vele malen tot succes geleid en biedt ook nu voorsprong door inzicht en innovatie.

Solutherm Science behind technology

Neem contact op

Impingement Koelen en Vriezen

De door Solutherm doorontwikkelde impingement technologie gebruikt lucht als koel- of droogmedium, op zeer …

Bekijk case

E²E-Condenser

Stoomschillen van aardappelen en groenten is de meest toegepaste methode voor het verwijderen van …

Bekijk case

Optimalisatie droogproces rookworst

Het drogen van rookworst vindt plaats met grote hoeveelheden warme lucht en is daarmee …

Bekijk case